virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Augmented City 3D

2012/11/14

- Sulák Ádám

Nincs még egy olyan technológia, ami céljában annyira megosztaná a fejlesztőket, mint az augmented reality. Amíg mindenki számára egyértelmű, hogy egy erősen potentált megoldásról van szó, ami extra információval és vizuális elemekkel képes feltölteni a valóságot, addig nem teljesen egyértelmű, hogy miként és mire fogjuk ezt a hétköznapokban használni. Ez az ellentmondás nem csak a jelenlegi alkalmazásokban tükröződik, de az AR művészeti megközelítésében is, legyen szó Hollywood-i filmekről, vagy olyan rövid képzelgésekről, mint amilyen a Keiichi Matsuda designer és filmes által készített Augmented City 3D.

A két és fél perces játékidő alatt felvillanó jelenetek tulajdonképpen csak a jelenlegi AR koncepciók keltette benyomások, amiket a rendező a végsőkig felerősített. Hogyan nézne ki az élet, ha valóra válna az álom, amiben minden testreszabható? Egészen a végletekig. Hogyan nézne ki egy város, amit pillanatnyi kedvünk szerint alakíthatunk, és hogyan nézne ki a felület, ami ezt lehetővé teszi? Az Augmented City nem veszi komolyan magát, nem vetít előre reális jövőt. A film egyik fő célja bemutatni azt a megalomániát, ami a technológia önkényességét fűti, és azt a leküzdhetetlen ösztönt, amivel folyamatosan meg akarjuk változtatni környezetünket.

Szép fricskaként mindezt 3D-ben.


Címkék: film interaktív 3D

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr264902507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.