virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Online Now - Te is függsz?

2013/01/03

- Sulák Ádám

Új év ide vagy oda, van ami még mindig aktuális. Sőt, ha valamiről, hát az online világ közösségi hálózatairól biztosan állíthatjuk, hogy aktuálisabb, mint valaha. A TV-n felnevelkedett generációt felváltotta az internetes generáció, ez pedig mindenestül felforgatta a társadalom, de különösen a fiatalok életét. Megváltoztak a kapcsolattartási és információszerzési szokások, megváltoztak a hétköznapok, az érzelmi élet, a fogalmak új tartalommal töltekeztek fel, a generációs szakadék pedig minden eddiginél mélyebb.

Ezt a jelenséget örökítette meg Pocket Jakes legújabb rövidfilmjében, az Online Now-ban (angol nyelven). A nettó 10 perces alkotás a legkülönfélébb élethelyzeteken és nüansznyi interakciókon keresztül mutatja be az egyre elhatalmasodó "digitális magányt", vagyis azokat a pillanatokat, amikor a valóságból kiszakadva, online éljük az életünket. Ez pedig egyaránt igaz a családi filmnézésre, az irodában eltöltött percekre, és azt hiszem bátran kijelenthetjük: mindez stílusosan csúcsosodik ki egy lakásban, ahol a hős magányát pornóba fojtja, miközben unottan kattintgat a chatroulette végeláthatatlanságában.

Az Online Now hiánypótló alkotás. Görbe tükröt mutat a fiatal generációnak, akik számára a film nem is olyan eltúlzott, mint inkább fájdalmasan őszinte, valamint fátylat lebbenthet az idősebbek és a szülők számára is, hogy miként változik manapság az érték fogalma a felnövekvő fiatalok számára.

És te? Magadra ismersz a filmből?


Címkék: film social facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr274996389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.