virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

NFC security smarttask

2013/03/08

- Sulák Ádám

Te hogyan oldanád meg egy 70 hektáros, dél-kelet angliai üzleti park biztonságos felügyeletét és őrzését? Mi garantálja, hogy az összes biztonsági őr lelkiismeretesen végzi a munkáját? Hogyan lehet hatékonnyá tenni a szervezést? Ilyen kihívásokkal kell megbirkóznia a feladattal megbízott őrző-védő vállalatnak, amely egy roppant modern megoldással támogatta meg a szokványos járőrözési és beléptetési módszereket.

A Skillweb által rendelkezésre bocsátott SmartTask szolgáltatás egy sok-az-egyben mobil alapú rendszer, amelyet kifejezetten őrzés-védelemre fejlesztettek, és hatalmas komplexumok felügyeletét hivatott egyszerüsíteni. Az SmartTask minden olyan funkciót magába foglal, ami egy ilyen feladat elvégzéséhez elengedhetetlen: lokációs felügyelet, gyors információáramlás, dokumentálhatóság, időbeosztás. Mindehhez NFC tagekre, QR-kódokra, GPS kapcsolatra, és egy okostelefonra van szükség.


A SmartTask-hoz készített rajzos videó nagyszerűen prezentálja a rendszer működését, amit a fentebb említett üzleti parkban kezdtek el használni: NFC tageket helyeztek el 120 kulcsfontosságú ponton, amiket a járőröknek minden elhaladáskor érinteniük kell. A pontok több célt szolgálnak: egyrészt bizonyítják, hogy a járőr valóban az adott helyen tartózkodik, másrészt a két NFC-pont között felgyülemlett információt továbbítják a központba, ahol folyamatosan monitorozhatják a beérkező adatokat.

Ilyen adat lehet egy betört ablak, amiről az őr rögtön képet is készített, egy hibás kamera, vagy bármilyen működési rendellenesség. Az információk automatikusan szinkronizálásra kerülnek, ahogy az időbeosztás is elkészíthető elektronikusan, majd továbbítható a telefonokra.

A rendszeres jelentések készítése ezek után lényegében már nem áll másból, mint a meglévő adatok exportálásából és kiegészítéséből. Az alkalmazottak ID kártyáját szintén csak le kell olvasni a telefonnal, és az őrök máris láthatják a beosztást, az útvonalat, és egyéb releváns információkat. A felügyelet netovábbja pedig a folyamatos GPS nyomkövetés, amit a szolgáltatás mellé adott telefonokkal biztosít a Skillweb.

Jellemző, hogy míg a média a mobilfizetéssel és a szórakoztatóiparral van elfoglalva, az NFC technológiában érdekelt fejlesztők csendben kidolgozzák a maguk megoldásait olyan problémákra, ahol valóban égető szükség van digitális fejlesztésre. Ha pedig a lokális adatcsere kulcsfontosságú, az NFC-re biztosan lehet számítani.


Címkék: biztonság nfc chip

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr405118327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása