virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Tony Stark technológiája már a spájzban van!

2013/09/14

- TamasSzabo

Ugye mindenki emlékszik még arra, ahogy a vasember egy fantasztikus holotérben hadonászik a kezeivel? Nos, a holografikus térben való interfészvezérlés és egyéb nyalánkságok – még ha csak kiterjesztett valóság formájában is – jövő áprilistól kézzel fogható, megrendelhető valósággá válik. Ugyan igaz, hogy szinte minden nagyobb hírportál megírta, mire készül Elon Musk milliárdos, de azon a bizonyos koncepción, amelyről a Space X vlogjában beszél, már rég túllépett egy másik fejlesztőcsapat, csakhogy róluk nem annyira hallani. Legalábbis itthon. Tíz perces gúglizás után sem akadtam hazai szinten a nyomára, pedig a Meta saját weboldalán tekintélyes techszájtok róluk írt cikkeire hivatkoznak a linkek. Wall Street Journal, CNet, Wired – csak néhány a jól csengő nevek közül.

Buy_page_image02.jpg


A projekt a Columbia Egyetem falai közül startolt, ám most ott tart, hogy nem csak a fejlesztői verzió, de a fantasztikus dizájnú konzumer termék is előrendelhető és a szállítások megkezdését már jövő áprilisra ígérik. Mint minden manapság sikeres kütyü, a Meta View mögött álló fejlesztők is a Kickstarterre dobták amijük volt, és a százezer dolláros gólt majdnem megkétszerezve indulhatott el a projekt a megvalósulás útján. A Techcrunch augusztusi cikke már a címben is szuperlatívuszokban említi a kütyüt: “az őrült AR szemüveg, amely azt tudja, amit a Google Glass nem”. És valóban – a Meta View viselése nem csak kitágítja és némileg manipulálja az érzékelt teret, de a holografikus megjelenítéssel felturbózott valóságban mozdulatainkkal navigálhatunk. Tárgyakat tervezhetünk, s a kész koncepciót akár egyből a 3D nyomtatóba is küldhetjük, vagy még ennél is sokkal érdekesebb alkalmazási területeken jelenhet meg – már ha hajlandóak vagyunk azon túltekinteni, hogy egy olyan új típusú felhasználói felület birtokába kerülünk, amely messze túlmutat a Microsoft Metro aktív csempéin sőt, a Google Glass féle "ok glass take a picture" kiáltásainkon, masszív halántékvakarásainkon is.

A hardvere viszonylag egyszerű, de hiszen nem is maga a technológia az, ami elérhetetlen volt, csak kevesen vannak, akik hasonlóra vállalkoznak. A szemüveg felső részén dupla kamera található, amelyek összeköttetésben vannak a beépített mélység, giro- és egyéb szenzorokkal, ezen kívül a látvány két elég jó felbontású, átlátszó LCD kijelző adja (ezek a szemüvek lencséi is) és szinte természetes, hogy az eszköz kommunikál a számítógépünkkel is. Már most készen állnak a lenti videóban is látható alkalmazások (sakk, tervező és 3D printelő szoftver, valamint Mine Craft szimulátor (Meta Craft néven) – és persze lasertag app is van, hogy a fejlesztők romba dönthessék az irodát munka közben.

A készülék SDK-jához a forráskódok szabadon elérhetők, örömmel fogadják a programozóguruk terveit, sőt, a projekt oldalán szavazni is lehet a leginnovatívabb appötletekre. Tudományos- egészségügyi, játékipari, tanulást segítő és szinte magától értetődően katonai-hadászati lehetőségek is rejlenek az új kütyüben, azt pedig, hogy miként muzsikál majd a Google-féle mammutvállalatok uralta piacon, úgyis a vásárlók döntik majd el.

forrás:
https://www.spaceglasses.com/
Kickstarter page


A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr985513648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása