virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Isis – az NFC fizetés új eszköze

2012/10/28

- TamasSzabo

isis_nfc_fizetes.jpg

Ahogy a Gizmodo techblog is írt róla, olyan új mobilos fizetés került a láthatárra, ami alapjaiban adhat új távlatokat és lehetőséget az NFC technológia felhasználásának. Biztonságosabb mint a Google Wallet és a világ három legnagyobb mobilszolgáltatója áll mögötte. Az új csoda nem más, mint az Isis.

Hasonlóan a Google Wallethez ez is egy NFC technológián alapuló fizetési rendszer. Boltokban tudunk vele vásárolni, mégpedig úgy, hogy elegendő a telefonunkat elhúzni a terminál előtt és már egyenlítésre is került a számlánk. Ám ez a mobilos fizetési eszköz mégsem olyan, mint a Google szolgáltatása. A Wallet esetében ugyanis az adatbiztonság teljes egészében a Google-ön múlik. Bankkártyánk adatait keresőóriás szerverei tárolják el, így vásárláskor onnan kéri le őket a terminál. Ezen változtatás előtt pedig ezek az érzékeny információk egy külön chipen tárolódtak a telefonon belül. Ám az Isis ezzel szemben olyan megoldást kínál, melyben a bankkártyaadatok a telefon speciális biztonságú SIM kártyáján tárolódnak, erre alkalmas SIM-et kell kérnünk a mobil szolgáltatótól. A fizetőeszköz külön PIN kóddal levédhető, emellett a bolti terminál és a telefon közti kommunikációhoz a Gemalto által szavatolt titkosított csatornát használ.

Ez a megoldás természetesen csak a helyszíni vásárlásokat teszi lehetővé, hiszen az adatok a nálunk lévő SIM kártyán vannak, tehát nem működik együtt olyan platformokkal, mint például a PayPal. Ámde biztonságosabb lehetőséget ad az egyszeri felhasználó kezébe, mint a Google Wallet. Ami még inkább érdekes, hogy mivel az AT&T, a Verizon és a T-Mobile is az Isis létrehívásában érdekelt partnerek, a Verizon konkrétan kitiltotta telefonjaiból a kereső mamutcég szolgáltatását de a másik kettő sem igen kedvez a Wallet-nek. 

Október elején Salt Lake City és Austin boltjaiba érkeztek a három mobilszolgáltató első olyan telefonjai, melyek képesek az Isis NFC technológiáját használni. E két városban fut le a teszt, mielőtt mindenki más is kezébe kaparinthatná az új eljárással fizetőeszközzé avanzsált mobilokat. Csodás új jövő vár ránk, mivel ez az első több óriás szolgáltató által támogatott NFC platform, nagyszerű esélye van a széleskörű elterjedésre. Csak azt nem tudni, mikor.


A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr544884019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása