virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

QR-kód portugál macskakőből

2012/11/30

- Sulák Ádám

Az előző postom további kutakodásra késztetett, így találtam rá egy a Mupache-projecthez hasonló, de annál sokkal modernebb ötletre, amely a Portugál Turisztikai Hivatal támogatásával valósult meg Lisszabonban és a világ egyik leglátogatottabb városában, Barcelonában. A Portugáliában híres tradicionális macskakövekből QR-kódot építettek főváros egyik utcájának burkolatába, ami valójában turisztikai alkalmazást rejt, kalauzként szolgálva a város történelméhez és a helyi látványosságokhoz.

A lisszaboniak még ennél is tovább mentek: az 500 éves macskakövek közül kikapkodtak néhányat, hogy útnak indítsák őket egészen Barcelonáig, ahol egy előre megformált QR-kód sablon szerint ugyanúgy beépítették őket a járdába. A második kód abban különbözik az elsőtől, hogy valójában egy túristacsalogató látványosság, ugyanis egy ingyen éjszakával próbálja Lisszabonba csábítani az egyébként is turistáktól hemzsegő Barcelonában lézengőket. A pofásan bekalapált, apróköves kódok persze magukon hordozzák az utcai QR-kódok legnagyobb átkát, és bizonyos fénykörülmények között teljességgel leolvashatatlanok, viszont a nap legnagyobb részében remekül működnek.

Szeretném kiemelni, hogy ritkán látok ilyen igényesen összerakott, hangulatos videót hasonló projectről, ami nem csak a macskakövek beépítésének folyamatát dolgozza fel, de az egész ötlet sikerét, amit az online sajtó is felkapott világszerte.


Címkék: turizmus város

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr574932121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása