virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

QR-kód és 3D élmény a Magyar Posta új bélyegein

2013/01/08

- Sulák Ádám

Richard Wagner és Giuseppe Verdi zeneszerzők születésének 200. évfordulója tiszteletére "hangos" postabélyeget hoz forgalomba a Magyar Posta márciusban – adta hírül az MTI. Ugyanerről a témáról szóban forgó vállalat oldalán még ennél is szofisztikáltabb szöveget olvashatunk, amely azt állítja: „a tervek szerint nemcsak képi élményt fognak nyújtani, hanem rajtuk keresztül a világhírű zeneszerzők alkotásai is elővarázsolhatók lesznek.”

A nagy „varázslatot” a magyar postabélyegeken első alkalommal megjelenő QR-kódok jelentik, amik Thaiföld és Horváthország után úgy látszik a hazai bélyegkészítőket is megihlették. A közlemény szerint a Magyar Állami Operaház honlapján található bicentenáriumi információkat tudják majd elérni a bélyeg- ás zenerajongók, amennyiben rendelkeznek okostelefonnal. A rendhagyó kezdeményezéshez Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész készítette a kisíveket, amelyek terv szerint 50 ezer példányban készülnek az Állami Nyomdában.

magyar_posta_qr_kod_belyeg_1.png

A pontkóddal ellátott bélyeg nem világújdonság, 2011 novemberében Horvátország már bevezetett ilyen típusokat, azok viszont nem a kultúra terjesztését szolgálják, hanem szállítással kapcsolatos információkat hordoznak. Ha leolvassuk a kézhez kapott küldeményen lévő QR-kódot, visszakövethetjük a csomag útját, az érintett pontokat, vagy ellenőrizhetjük a szállítási időt ezen pontok között.

Amiben viszont tényleg formabontó lesz idén a Magyar Posta, az a 3D-s bélyeg ötlete, amelyek az oldalukon található információk szerint „3D-s szemüveggel életre kelnek. A különleges kibocsátás a magyar múzeumok kincseit bemutató sorozat részeként a Fertőrákosi Kalcitkristály Múzeum illetve a Zsámbéki Lámpamúzeum gyűjteményének jeles darabjait mutatja be. A Magyarország állatvilága sor és blokk bélyegképein ezúttal a hazánkban honos ragadozó és rovarevő emlősök közül a tervek szerint a sün, a hiúz, a hermelin, a denevér és a törpecickány lesznek láthatók.”


Címkék: bélyeg hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr265006519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása