virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Kinect Glasses – a Google komoly vetélytársat kap

2013/01/13

- TamasSzabo

Nemrégiben írtunk a Microsoft jövőbe mutató fejlesztéseiről, de szándékosan nem szóltunk egyről, az ugyanis a szinte mindenki által ismert Google Glass projekt talán legpotensebb vetélytársa lehet.

Tavaly nyáron szivárgott ki egy 56 oldalas dokumentum a redmondi laborok mélyéről, amely a fejlesztés alatt álló új Xbox tulajdonságait és kiegészítő információkat tartalmazott. Ám az új konzol részletei mellett szó van az anyagban egy Project Fortaleza kódnéven emlegetett fejlesztésről is. Erről eddig kb azt lehet tudni, hogy alapvetően a követlező generációs XBox 720 kiegészítőjeként a játékélményhez és a dobozon futó oprendszer kezeléséhez lesz majd köze. A rejtélyes nevű fejlesztés egy a Google-éhoz egészen hasonló, ám mégis többet adni akaró terméket takar: a Kinect Glassest. Nevéhez hűtlenül a Kinect Glasses nem csak a konzollal való bíbelődést teszi majd még kényelmesebbé és élménydúsabbá. A nagy messiásvárás közepette olyan pletykák is felröppentek, melyek szerint wi-fi és 4G képességgel is felruházzák majd a nagy hatalmú Microsoft mérnökök, vagyis az Xboxtól függetlenül is lesz létjogosultsága. És, hogy a tömegek még jobban ki legyenek éhezve az újdonságra, nem az Xbox 720-al egyidőben dobják majd piacra, hanem kicsit utána.

xbox720glasses-640x399-e1339876030463.png
Hogy mi jön még? 

A Microsoft nem csupán ezen az egy augmentált valósággal közvetlen kapcsolatban lévő projekten dolgozik. A Digits névre hallgató kütyü azt ígéri, hogy kesztyű nélkül is 3 dimenziós és kézmozdulatokra reagáló interakciókat végezhetünk vele. A hatalmas dolog nem is ez, hanem a teljes szabadság – ugyanis a Digits gadgetet a csuklóján viselő felhasználó egyáltalán nincs helyhez kötve. Az eszköz használható egyik szobából átmenve a másikba, vagy akár olyan szabadtéri tevékenység közben is, mint a futás. Kezünk és ujjaink mozdulatai valós időben kerülnek kiterjesztésre a virtuális térbe, ott az augmentált kezünkkel megfoghatunk és arrébb tehetünk dolgokat, de akár teljes egészében érintések nélkül kezelhetünk egy operációs rendszert a segítségével. Nem is teljesen igaz, hogy érintések nélkül, hiszen digitalizált kezünkkel közvetlenül foghatjuk majd meg az alkalmazásokat, és beszűrődve a virtuális univerzumba, félig át is lényegülhetünk a számítógépünk vagy konzolunk szerves részévé.


A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr905016368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása