virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Szünetel a SmartEast

2013/01/15

- Sulák Ádám

Szomorú nap ez a mai. A reggeli kávét kiegészítő Facebook szemle nem várt hírrel szolgált: éjfél körül Ancsa bejelentette, hogy a kreatív stáb döntése nyomán határozatlan ideig szünetel a SmartEast sorozat. Ha érdekelnek a mobilos témák, és nem tudod, ki az az Ancsa, vagy hogy mi az a SmartEast, nagyon gyorsan szégyelld el magad, és ismerkedj meg Ancsával, aki bájos egyszerűséggel és imádnivaló mosollyal lehel életet egy egészen rendhagyó kezdeményezésbe. Tavaly március 5-én debütált a SmartEast bemutatkozó epizódja a YouTube-on, azzal a céllal, hogy hétről-hétre jelentkező webisode-ok formájában informálja a közönséget a mobilos iparág aktualitásairól és újdonságairól, mindezt könnyed, szórakoztató hangvételben.

Az Appleblog, a Magyar Android Portál, a WP7.hu és a BerryBlog összefogásából született sorozat hiánypótló alkotás a hazai online mozgóképes piacon, és sikerült egy olyan arcot találniuk hozzá - Ancsát -, aki egy kereskedelmi csatorna egyszerűségével tudósít az okostelefonok világából, miközben a témában jártasabb garázsgeek-ek számára is akad bőven látnivaló - elég csak Ancsára nézni. A SmartEast okos konstrukció, de az időszakos szponzorációkat leszámítva, amiket a telekom cégek nyújtottak néha, feltehetően elég deficites, ez pedig bármilyen vállalkozásra rányomja a bélyegét.

smarteast_ancsa_facebok.jpg

Függetlenül attól, hogy a SmartEast megélt gyengébb és erősebb részeket is, a 41. epizódnál elakadt sorozat érezhető fejlődésen esett át, a stáb és Ancsa egyaránt kezdtek megnyílni. Kár, hogy a nézettségen ez nem érződik - a legnézettebb epizódot a VOLT fesztiválon forgatták, a YouTube szerint erre 13 545 ember volt kíváncsi.

Akárhogy is, mi gratulálunk a SmartEast csapatnak, mert volt bátorságuk belevágni, és kitartóan forgattak majd' egy éven keresztül. Bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozunk, addig is egy kommentelőt idézve: "Szeretünk Ancsa, hiányzol!"


Címkék: hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr1005020715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása