virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

QR-kódos kincsvadászat Isztambulban

2013/01/29

- Sulák Ádám

A Lufthansa és a Turkish Airlines által birtokolt SunExpress elindított egy megrögzött turistáknak szóló kincsvadász játékot Isztambulban. A “crack the code” szlogennel futó kampány keretében QR-kódos plakátokat helyeztek ki városszerte kávézókban, éttermekben, és emléktárgyakat árusító boltokban. A városi felfedezőtúrára ösztönző játék 6-féle QR-kódot tartalmaz, melynek mindegyike 1 betűt rejt - ezekből áll össze az a 6 betűs szó, amivel benevezhetünk a végső nyereményjátékra. A győztes jutalma nem éppen elhanyagolható: két repülőjegy, két éjszaka egy négy csillagos hotelben, és egy helikopteres városnéző túra.

A QR-kódokat egyébként okosan helyezték ki: mindegyik betű két különböző helyen is megszerezhető, ezek főleg a város két központi magja és látványosságai körül keresendőek.

Egyébként az ehhez hasonló turisztikai kísérletek nem ritkák, a londoni olimiát is sikeresen (leolvasások alapján) dobták fel egy QR-kódos játékkal, amihez alkalmazás is készült. A ScanLife által készített, mindenre kiterjedő app önmagában is helytálló volt, de a prospektusokra, falakra, bejáratokra kihelyzett 50 QR-kód sajátos, lokális színezetet adott a szoftver-élménynek.

Az ilyen kampányok ha nem csak a történelmi séta és ismeretterjesztés célját szolgálják, jól használhatóak a szórakozóhelyek, és a kevésbé ismert látványosságok bevonására a turisztikai ökoszisztémába, ahogyan azt például Portugál Turisztikai Hivatal tette.

sunexpress-qr-code-scavenger-hunt-map.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr85050304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása