virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Kiterjesztett valóság a Mobilisben és Pesten

2013/03/28

- Sulák Ádám

Míg az ország közoktatási rendszere módszeresen csökkenti az informatikai órák és támogatott képzések számát, vannak olyan intézmények, amik szembe mennek a tendenciával, és kitartanak a cél mellett. A cél pedig az, hogy a jövő generációjának meg kell ismerkednie a tudománnyal, és lépést kell tartania a kor technológiájával. Ezt a kihívást vállalta a győri Mobilis intézménye, egy jól működő és lelkes közösség, akik számtalan ismeretterjesztő gyermek- és családprogramon, performanszon és kiállításon van már túl.

A főként fiatalokból álló, Széchényi terv keretében összegründolt Mobilis egészen egyedit tudott alkotni a jól megválasztott tematika köré rendezett programjaival és gazdag ismeretanyagával, amit úgy hoztak létre, hogy illeszkedjen a kicsik nyelvezetéhez, játékosságához. Meglepetten tapasztaltam, hogy Facebook oldalukon rendszeresen futó QR-kódos kvízjáték is van, és úgy általában nagyon aktív a jelenlétük a közösségi médiában.

mobilis_gyor_kiterjesztett_valosag.jpg

Így értesültem 1 éves születésnapjukról, és arról, hogy a győri intézmény a Vsofttal együttműködve kiterjesztett valósággal (is) szórakoztatta az ünneplésre érkező családokat, és főként gyerekeket. A bemutató videó végén felhívják a figyelmet egy hasonló akcióra, ami érinti a budapesti Keleti Pályaudvart is, de konkrétumok nem hangzanak el. Megkeresésünkre Szilasi Péter Tamás, a Mobilis ügyvezetője azt reagálta, hogy még ugyan szervezés alatt áll a projekt, de valóban, április 5-én pénteken, reggel 9 és délután 16 óra között kiterjesztett valóságra épülő installáció lesz látható a pályaudvaron.

A közreműködők között ismét ott lesz a Vsoft (ők szállítják a dínós/zombis augmented reality technológiát), valamint a nemzetközileg is elismert, magyar Leonar3Do startup műhelye, akik a virtuális valóságba nyújtanak majd betekintést. Szilasi Péter azt is elárulta, hogy a rendezvényre közvetlenül meghívták a budapesti iskolásokat is, és szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki nyitott a technológiai újdonságokra.


Címkék: esemény hazai mobilis

A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr155171864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása