virtuális  marketing        qr-kód          3D   esemény      interaktív     google           mobil fizetés             Alt-minds          trend     applikáció     film        k+f   kickstarter         szabadalom    foursquare   fordítás       geofencing   hazai  kinect microsoft ipad
android     tablet  facebook      turizmus      Google glass   NFC chip              gaming       iOS   AR browser    szemüveg   Blackberry     SDK  Wikitude          transzmédia   objektum-felismerés    haptika  startup            gondolatébresztő  CES   okoskönyv       DARPA      hadviselés 

Elkezdődött a Google Glass kitiltása

2013/03/31

- Sulák Ádám

A Google PR gépezetének egyre nagyobb kihívással kell szembe néznie, ha a Google Glass-ról van szó. Ahogy sorra napvilágot látnak a különböző bemutató videók és specifikációk, úgy kerülnek egyre inkább a középpontba a biztonsági és adatvédelmi kérdések, ami egyébként is jellemző a mamutvállalatot körüllengő hangulatra.

Egy bár Seattle-ben (the 5 Point) a vendéglátóirparban elsőként tiltja be a fogyasztók számára még meg sem jelent eszköz használatát. Egy ilyen nyilatkozat nyilván marketingnek sem utolsó a hely számára, és ahogyan várható volt, a hír futótűzként terjedt el először a közösségi, majd a mainstream techmédiában. A bár tulajdonosa, Dave Meinert a következőképpen fogalmazott az esettel kapcsolatban – “Egyfelől ez egy vicc, amivel fel akartuk dobni a Facebook rajongóinkat, másfelől viszont teljesen komoly, mert nem akarjuk, hogy emberek másokat fotózzanak, vagy filmezzenek a hozzájárulásuk nélkül. A bár egy privát hely."

Meinert szerint mivel Seattle egy technológiailag fejlett város, egészen biztos benne, hogy amint megjelenik a Glass, az emberek megveszik és hordani fogják – “ami rendben is van. De nem a bárban ” – tette hozzá.

google_glass_kitiltas_biztonsag.jpg

Még ugyanebben a hónapban érte a második roham a Google okosszemüvegét, Nyugat-Virginia vezetése úgy döntött, kitiltják az utakról az összes fejen hordható kijelzőt (HMD - Head mounted display), beleértve a Glass-t is. Ez a törvény szoros összefüggésben áll a mobilozás tiltásával is, ám bármennyire is nyújt szabad kezet az eszköz használata, túlságosan elvonhatja a figyelmet a vezetéstől. Bár a feltételezés igen gyenge lábakon áll, hiszen a navigáció vagy az okostelefon hangvezérléses használata legalább ilyen mértékben zavaró tényező lehet, a törvényhozók hajthatatlanok.

A Google szóvivője elegánsan csak így nyilatkozott az esetről: “A Glass nagyon korai periódusában járunk és arra számítunk, hogy a többi, új technológiával egyetemben – mint az okostelefonok esetében –, idővel ki fognak alakulni a szokások és társadalmi normák.”


A bejegyzés trackback címe:

https://layer11.blog.hu/api/trackback/id/tr35171863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása